Tetkini uštipci

12/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1740
"Želimo da znamo zašto se ovi uštipci zovu tetkini - jer su super ukusni to nam je jasno "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 114
  • Pregledi tokom meseca224
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • topla voda - 1 i po šolja
  • sveži kvasac - 10 g
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 ravna kašičica
  • preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - pola šolje
  • sir - 150 g
  • ulje - za valjanje loptica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U malo tople vode rastvorite kvasac, dodajte 1 kašičicu brašna i ostavite na toplom da naraste.

U ostatak brašna dodajte so i promešajte, formirajte udubljenje. U nju stavite kvasac, ulje i preostalu količinu tople vode.

Zamesit meko i glatko testo, stavite ga u posudu podmazanu uljem, zavijte streč folijom i stavite posudu na toplo (ja koristim rernu uključenu na 50 stepeni) da udvostruči svoj obim.

Za to vreme u posudu razbijte jaja i umutite ih viljuškom, dodajte namrvljeni sir i kiselo mleko, promešajte pažljivo da ne namrvite sir previše (u kašu) i ostavite sa strane.

Namažite posudu za pečenje pravougaonog oblika razmera 20x30 cm ili sličnu njoj.

Od naraslog testa uzmite parče veličine loptice za tenis, formirajte ga u lopticu i uvaljajte u ulje. Poređajte formirane loptice u posudu na rastojanju jednu od druge, uvijte streč folijom i ponovo stavite na toplo na 15 minuta.

Kad istekne vreme prelijte loptice smesom od jaja ravnomerno i uključite rernu na 170 stepeni. Kad se zagreje stavite posudu u nju i pecite tetove uštipke dok ne dobiju zlatastu boju oko 25 minuta.

Obradujte porodicu s ovim toplim i neverovatno ukusnim doručkom.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija