Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Debeljuškaste krofnice sa kremom

Debeljuškaste krofnice sa kremom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
852042311
Debeljuškaste krofnice sa kremom
Fotografije: Dora Grozeva
1 / 4
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
"Danas smo na dijeti s krofnicama, jer je život previše kratak da ga trošimo na brojanje kalorija"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 3 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 5 kašika
  • vanila - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kocka
  • brašno - za meko testo
  • krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom svežem mleku se rastvori kvasac, dodaju se 2 kašike šećera i 4-5 kašika brašna. Umute se jaja s ostatkom šećera, dodaje se maslac, vanile, aktiviran kvasac i brašno sa solju i zamesi se meko ali nelepljivo testo. Ostavi se da naraste (da udvostuči svoj obim).

Gotovo testo se razvija u list debljine oko centimetar. Izrežu se krugovi čašom. Pokriju se i narastaju još 20 minuta. Nakon čega se okreću s druge strane i narastaju još malo. Prže se u zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi - ne na mnogo jakoj ringli. Izvade se na kuhinjski ubrus.

Krem: Polovina mleka se stavi da provri, a druga polovina se umuti s jajima, šećerom, brašnom i vanilom. U tankom mlazu uz neprestano mešanje se dodaje smesa u kipuće mleko dok se krem ne zgusne.

Puni se špricem s dugačkim nastavkom. Gotove krofnice se posipaju šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: