Domaće pitice sa sirom

12/06/2017
"Rakošne domaće pitice koje možete da napravite bukvalno bez dinara "
Priprema80 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno110 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 514
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 400 - 500 ml
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 1 kg (za elastično testo)
  • za nadev
  • mast - pola šolje, istopljena
  • ulje - pola šolje
  • sir - 300 - 400 g, izmrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

U vodu dodamo ulje, sirće, so i brašno, i zamesimo elastično testo koje mažemo uljem i ostavimo 30 minuta na sobnoj temperaturi da se opusti.

Od testa pravimo loptice veličine malo veće od jaja. Svaku lopticu razvijemo blago u prečnik veličine malog tanjira. Ostavljamo sa strane na nabrašnjenoj površini i pokrivene krpom da ne uhvate koricu.

Nakon što razvijemo sve kore uzimamo rukama dobro namazanim uljem i na velkom pamučnom stolnjaku razvijemo tanke velike kore. Za finije pitice možemo da isečemo grube ivice kore, čuvamo testo i ponovo ga koristimo.

Tako oblikovanu koru za pitu naprskamo smesom od ulja i rasdtopljene masti. Posipamo namrvljenim sirom i uvijamo u tanki rolat, dok podižemo krpu kora se sama uvija u rolat.

Svaki rolat zavrtimo u puža i poređamo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Namažemo odozgo pitice s malo masnoće. Stavljamo da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne dobiju zlatastu koricu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija