Domaći kolač od trešanja

13/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3230
"Dok trežite hemijsku da zapišete recept, mi smo smazali pola kolača "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 040
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreje na 160 stepeni. Jaja i šećer se penasto umute. Doda im se ulje, nakon toga mleko.

Brašno, pomešano s praškom za pecivo i vanilom, se dodaje u delovima i testo se meša dok ne postane glatko.

Sipa se u namašćenu i nabrašnjenu posudu za pečenje prečnika 26 cm.

Trešnje se očiste od drški i koštica i uvaljaju se u smesu od 1 kašike brašna i 1 kašike šećera. Poređaju se na testo i blago se pritisnu, ne potapaju se.

Kolač se peče 30 minuta na srednjoj rešetki. Ohlađen se posipa šećerom u prahu i iseče se u željeni oblik.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija