Zec sa povrćem u đuvečari

14/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2635
"Da li ste čitali priču o zečetini u đuveču? Najukusnija priča "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano363
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i isecite ga na krupne parčiće, beli luk - na cele čenove. Stavite ih u posudu i začinite začinima, solju, biberom, čubrom i 4 kašike ulja. Promešajte dobro i ostavite sa strane.

Isecite zeca na osam porcija, začinite solju i biberom. Pomešajte brašno i prezle i uvaljajte zeca u njih. U tiganj sipajte 4 kašike ulja i propržite dok meso ne postane zlatasto.

Stavite porcije u đuvečare, na njih već začinjeno povrće, nalijte vino i oko 300 ml vode.

Stavite đuvečare u rernu i zagrejte na 200 stepeni. Pecite dok ne bude gotovo meso. Servirajte s iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija