Prženi karaš

13/06/2017
"Strastveni ribolovci će vam reći da je ovo najukusniji način za pripremu hrskavog karaša "
Priprema45 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 732
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - oko 1, 5 kg, sitan karaš
  • so
  • brašno - da se uvalja
  • limun - sok od 3 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite sitniji karaš, odvojiti glavu, unutrašnosti i krljušt.

Po želji možete ostaviti i cele, očistite samo unutrašnjost i sa čuvajte rep i glavu.

Krupnije ribe se seku na dva dela. Dobro ih posolite i lepo uvaljajte u brašno.

Ostavite tako da odstoje 30 minuta.

Ugrejte mast za prženje i ravnomerno ispržite ribu.

Servirajte porciju pržene ribe, oblilno prelivenu sokom od limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti