Kiš sa zeljem

13/06/2017
"Proleće je sezona svežih predloga od povrća, zato smo za vas izabrali ovaj kiš sa zeljem "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 870
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite sve sastojke za testo i dobijeno homogeno testo uvijte u prozračnu foliju.

Ostavite ga 30-40 minuta u frižideru.

Nakon toga podmažite kalup za pečenje, razvijte testo i prebacite ga pažljivo u posudu, pokrivajući zidove.

Krajeve isecite i stavite da se ispeče u umereno zagrejanoj rerni, dok ne porumeni.

Za nadev umutite jaja i pomešajte ih s izmrvljenim sirom, šunkom iseckanom na sitno, usitnjenim peršunom, s malo soli ako ima potrebe i biberom po ukusu.

Na kraju dodajte očišćeno, na kratko blanširano i iseckano zelje. Dobro promešajte.

Preko zapečene kore poređajte krugove paradajza i odozgo sipajte nadev ravnomerno.

Pospite obilno narendanim kačkavaljem i stavite kiš sa zeljem da se peče dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija