Domaći ekleri sa kremom od želatina

13/06/2017
"I mi volimo eklere, ali još više i volimo kad se pripreme samo za pola sata i imaju mnogo, ali mnogo krema, baš kao ovi"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano390
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ZA EKLERE
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 70 g
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica (ravna)
  • limun - 1 komad (narendana kora)
  • so - 1 prstohvat
  • ZA KREM
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • želatin - 4 kašike
  • pavlaka - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejemo 250 ml vode da provri, sklonimo s ringle i u nju sipamo uz mešanje maslac i so. Dodajemo brašno odjednom i mešamo dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Stavimo ponovo smesu da se blago zagreje, nakon čega je sipamo u drugu posudu.

Dodajemo jedno po jedno jaje, narendanu koru limuna i na kraju prašak za pecivo, dok ne prestajemo da mešamo.

Zamesimo glatko, sjajno testo, koje sipamo u špric i formiramo eklere u namašćenoj i nabrašnjenoj posudi za pečenje.

Ispečemo eklere na temperaturi od 200 stepeni, stavljajući ih u prethodno zagrejanu rernu.

Za pripremu krema umutimo 4 žumanca sa 100 g šećera dok ne pobeli i dodajemo pavlaku. Rastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg.

Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade. Po želji možemo da prelijemo eklere rastopljenom čokoladom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija