Musaka od tikvica, mlevenog mesa i pirinča

13/06/2017
"Musaka, koju možemo jesti u svako vreme tokom godine "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano565
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada srednje veličine
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isečemo na kockice i pržimo, dok se ne isprže sa svih strana. Vadimo.

Procedimo ulje i u istoj masnoći dinstamo pirinač i sipamo vodu, dodajemo so po ukusu, i kuvamo dok ne bude polugotov.

U drugoj posudi pržimo mleveno meso i dodajemo kašičicu aleve paprike.

Sve pomešamo u plehu, u kojem ćemo peći, promešamo, začinimo solju i biberom.

Ugrejemo rernu na 180 stepeni.

U posudi pomešamo sastojke za preliv i prelivamo musaku.
Pečemo dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija