Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Bečke pihtije

Bečke pihtije

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29668106
Bečke pihtije1 / 2
14/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
95 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Mnogi su iznenađeni, ali čak i Mocartovoj domovini se jedu pihtije"

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 komada
  • teleća glava - 1/2 komada (ili 1 kom, teleći jezik)
  • svinjske kožice - 500 g
  • kiseli krastavčići - 1 tegla (680g)
  • jaja - 4 komada
  • kapar - 1 supena kašika
  • zelen za supu - 1 veza
  • biber
  • so
  • ulje
  • siirće
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo operemo svinjske noge zajedno sa telećom glavom ili jezikom i svinjske kožice, stavljamo u odgovarajuću duboku šerpu. Prelivamo sastojke hladnom vodom i kuvamo dok ne omekšaju.

Vadimo meso, teleću glavu i svinjske noge odvojimo od kostiju i sve sitno iseckamo. Procedimo bujon i u njemu skuvamo zelen za supu.

U odgovarajuću duboku posudu stavljamo sitno iseckano meso, dodajemo tvrdo kuvana jaja i krastavce, iseckane na kockice.

Stavimo kapar, biber i so i pažljivo promepamo. Prelivamo vrelim bujonom i stavljamo u frižider da se želira.

Pre serviranja isečemo na parčiće i prelivamo sa malo ulja i sirćeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: