Klasične paprike punjene pirinčem

14/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3792
"Svima omiljene - klasične posne punjene paprike s pirinčem "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 576
  • Pregledi tokom meseca529
  • Pregledi tokom desmice39
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 9 komada, zelene za punjenje
  • pirinač - 1 šolja, beo
  • praziluk - 1 struk
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 3 kašike, kockice iz konzerve
  • peršun - 4 - 5 struka
  • voda - 4 šolje
  • ulje
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od drški i smenki. Poređajte ih u pravougaonu posudu za pečenje.

U dubokom tiganju stavite praziluk iseckan na sitno, papriku i šargarepu na manje kockice i dinstajte ih u malo ulja.

Sipajte pirinač i promešajte. Začinite alevom paprikom, solju i biberom po ukusu. Nalijte jednu šolju vrele vode i kuvajte dok je pirinač potpuno ne upije.

Nalijte drugu i opet kuvajte dok se ne upije, nalijte treću, ponovo neka je upije i sipajte poslednju četrtu šolju vode i paradajz.

Sve vreme mešajte povremeno, da ne zagori pirinač na dnu. Kuvajte toliko, da nadev ne ostane mnogo suv. Dodajte peršun iseckan na sitno i promešajte. Sklonite sa ringle.

Napunite paprike dobro i prelijte odozgo po njima malo ulja svuda. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok se ne zapeku paprike.

U posudi će se pojaviti malo sosa od nadeva i paprika, kojim prelijte prilikom serviranja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti