Najbrža čokoladna torta

14/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Kada smo rekli najbrža torta, nismo imali na umu da je trebate napasti pre nego je snimimo!"
Priprema25 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano787
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 2 kutije
  • tamna čokolada - 500 g
  • kora za tortu - 3 komada, kakao
  • pomorandžine kore - kandirane
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo istopite čokoladu na pari. Lagano ohladite.

Promešajte maskarpone i čokoladu i mešajte dok se ne pretvore u lep homogen krem.

Stavite prvu koru za tortu na poslužavnik (možete je preliti sokom od pomarandže ili šećernim sirupom), premažite je kremom. Pospite sa malo pomorandžinih kora ravnomerno. Stavite sledeću koru, premažite kremom i tako do kraja. Na kraju premažite celu tortu kremom.

Pospite ušećerenim pomorandžinim korama.

Ostavite tortu da odstoji na hladnom najmanje 4 sata pre služenja.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti