Musaka s mlevenim mesom tikvicama i krompirom

26/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Nikada nismo ni predpostavljali da musaka bez mlevenog mese može tako da nam se osladi "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 436
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo povrće. Ljuštimo tikvicu i sečemo na sitne kocke. Isto tako ljuštimo i sečemo na kocke krompir. Šargarepe ljuštimo i rendamo na krupno rende. Očistimo luk i isečemo na sitno.

U šerpi s uljem i malo vode prodinstamo luk i šargarepu. Dodajemo jedno za drugim mleveno meso, koje smo razredili sa malo vode, tikvicu, krompir, začine - biber, so, peršun, čubar i mirođiju po ukusu.

Mešamo i prebacujemo smesu u posudu za pečenje. Nalivamo toplu vodu da se izjednači sa sastojcima. Stavljamo musaku da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Kad ostane skoro na masnoći, zalivamo musaku umućenim jednim jajetom, pola čaše kiselog mleka, jednom kašičicom brašna i dopečemo dok ne postane zlatasta.

Možemo da serviramo musaku s kiselim mlekom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija