Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka s mlevenim mesom tikvicama i krompirom

Musaka s mlevenim mesom tikvicama i krompirom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Musaka s mlevenim mesom tikvicama i krompirom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
26/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Nikada nismo ni predpostavljali da musaka bez mlevenog mese može tako da nam se osladi"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada, krupniji
  • mleveno meso - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - pola čaše
  • brašno - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • peršun
  • čubar
  • mirođija
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo povrće. Ljuštimo tikvicu i sečemo na sitne kocke. Isto tako ljuštimo i sečemo na kocke krompir. Šargarepe ljuštimo i rendamo na krupno rende. Očistimo luk i isečemo na sitno.

U šerpi s uljem i malo vode prodinstamo luk i šargarepu. Dodajemo jedno za drugim mleveno meso, koje smo razredili sa malo vode, tikvicu, krompir, začine - biber, so, peršun, čubar i mirođiju po ukusu.

Mešamo i prebacujemo smesu u posudu za pečenje. Nalivamo toplu vodu da se izjednači sa sastojcima. Stavljamo musaku da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Kad ostane skoro na masnoći, zalivamo musaku umućenim jednim jajetom, pola čaše kiselog mleka, jednom kašičicom brašna i dopečemo dok ne postane zlatasta.

Možemo da serviramo musaku s kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: