Čorba od pilećih želudaca

26/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Mlečna čorba od želudaca - đakonija koja greje srce "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 2 komada
  • voda - 1 litar
  • sveže mleko - 1 litar
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1 šoljice
  • biber - po ukusu, mleven
  • beli luk - 3 čena, ispasiran
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac sipajte 1 litar vode i u njoj skuvajte očišćene i na kockice nasečene želudce.

Ocedite i prelijte ih hladnom vodom. U bujon od kuvanja dodajte litar svežeg mleka uz neprestano mešanje. Mleko ne treba da bude hladno, jer će se pretvoriti u konce.

U tiganj sipajte ulje, dodajte alevu papriku i brašno. Mešajte neprekidno. Dodajte malo bujona da masa bude ređa. Kada dobro rastvorite zapršku, sipajte je u bujon i mleko.

Dodajte želudce i kuvajte sve zajedno još 5-6 minuta. Prilikom serviranja pospite mlevenim biberom. Dodajte pasirani beli luk i sirće po ukusu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija