Pečena jagnjetina na francuski način

24/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik2200
"Sočna jagnjetina sa dve vrste mahunarki - jelo za prave gurmane "
Priprema35 min.
Kuvanje135 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano433
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopite zreo pasulj i stavite ga u šerpu s debelim dnom i pokrijte vodom. Stavite prstohvat soli i kuvajte na tihoj vatri, dok ne omekša.

Zagrejte rernu iznad 180 stepeni. Istopite maslac i zapržite u njemu luk, dok ne omekša i postane svetlo braon. Dodajte paradajz pire, pomešajte ga sa skuvanim zrelim pasuljem.

Isecite suvišnu masnoću sa buta, dok ostavite samo tanak sloj preko mesa. Nožem napravite male razreze u mesu i špikujte u njima male grančice ruzmarina i parčiće belog luka. Stavite but da se peče i prelijte ga vinom. Pecite sat i po.

Premestite meso u posudu za serviranje i stavite na toplo. Stavite veliku šerpu s vodom da provri, posolite i dinstajte na tihoj vatri boraniju, nakon toga je procedite.

Sklonite dve trećine masnoće koja je ostala u posudi nakon pečenja i stavite unutra boraniju, zreo pasulj i stavite posudu za pečenje na jaku vatru, rastresujući je, da se pomešaju dve vrste mahunarki. Stavite mahunarke zajendo sa sosom u posudu za serviranje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija