Neverovatno ukusna pastrmka u kesi za pečenje

24/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Treba vam samo nekoliko svežih pastrmki, povrće i pola sata pečenja, da pripremite ova veličanstven ručak "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano263
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada (svaka po oko 300 g)
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paprike - 2 komada, zelene
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • mirođija - 3 - 4 struka, sveža
  • limunov sok - sveže ceđen od 1 limuna
  • limun - 1 komad, isečen na šajbne
  • biber - pola kašičice, mleveni
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - pola šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite ribe. Šargarepe oljuštite i isecite na duge štapiće. Luk, paprike i paradajz isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriškice.

Pospite pastrmku spolja i iznutra sa solju, biberom i kuminom. Stavite u stomak ribe isčene čenove belog luka i po jedan struk mirođije (zajedno s drškama). Prelijte sokom od limuna i maslinovim uljem spolja i iznutra i ostavite da se začini 20 minuta.

Isečeni paradajz, paprike i crni luk prebacite u kesu za pečenje. Začinite začinima - solju, biberom i kuminom i prelijte maslinovim uljem.

Prebacite i pastrmku u kesu, zavežite je i probušite čačkalicom s gornje strane na dva-tri mesta.

Prebacite kesu u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na srednjoj rešetki i s uključenim ventilatorom oko 35 minuta.

Gotovo jelo prebacite iz kese u odgovarajući tanjir za serviranje i garnirajte kriškama limuna i strukom mirođije.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija