Brzi stek

24/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3788
"Marinirajte ranije, da se nasladite ukusnim stejkom, pripremljenim za samo 5-10 minuta "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano153
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 4 gotova steka
  • crno vino - 1 šolja
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • voćni sok - 50 ml
  • bosiljak - 1 kašičica, sušeni
  • majčina dušica - pola kašičica sušena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stekovi su brzi, ukoliko ih marinirate dan ranije.

Ako je potrebno blago istucajte meso, pomešajte sve ostale sastojke i marinirajte meso što je moguće duže.

Nakon toga stekovi se stave na roštilj i peku se po 4-5 minuta sa svake strane. Mogu da se mažu marinadom tokom pečenja.

Servirajte stekove sa svežim povrćem i sečenim limunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti