Klasična punjena guska

16/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1537
"Poslednji let ove guske je završio u plehu, a ukus je bio odličan. Pogledajte recept "
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano427
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na kratko potopite krišku hleba u vodu, ocedite je i promešajte je sa jabukom, koju ste isekli na male kockice. Dodajte suvo grožđe i začinite origanom i majčinom dušicom po ukusu.

Dobro operite gusku, osušite je i utrljajte je mešavinom soli i bibera spolja i iznutra. napunite je pripremljenom smešom i ušijte. Stavite gusku grudima na dole na rešetku u pleh, na čije dno ste sipali oko 350 ml tople vode.

Guska se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat, sat i po, a nakon toga je okrenite. U pleh dodajte još 250 ml vode i sitno naseckanu zelen za supu.

Pecite još 2 sata. Povremeno prelivajte gusku bujonom iz pleha.

Gotovu gusku izvadite u odgovarajuću posudu i ostavite na toplom. Masnoću od pečenja skinite, a preostali bujon odvojite i u njega dodajte brašno i još malo vode. Ovako dobiveni sos kuvajte još 5 minuta. Poslužite odvojeno.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija