Mekan dvobojni kolač

16/06/2017
"Izaberite boju, probajte kolač i glasajte za ukusniju "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 399
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kakao sa dve kašike šećera, cimetom i 4 kašike toplog mleka - treba da se dobije glatka kašica.

Umutute kravlji maslac sa 100 g šećera, dok se ne dobije mekan krem i dodajte jedno po jendo žumance. Stavite aromu vanile.

Posebno umutite belanca sa preostalim šećerom.

U smesu sa žumancima dodajte 1/3 belanaca, smenjujte tako brašno i mleko, sve dok se ne dobije homogena semsa. Sve vreme mešajte spatulom, a ne mikserom.

Polovinu smese pomešajte sa smesom od kakaoa i sipajte u prethodno namazan i brašnom posut kalup za kuglof (prečnika 22cm).

Odozgo rasporedite preostali svetao deo i stavite kolač da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo, kad se kolač lepo podigne.

Pecite na srednjem delu u ugrejanoj rerni na 200 stepeni bez ventilatora oko 45 minta (ili proverite čačkalicom za zube).slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti