Mekan dvobojni kolač

16/06/2017
"Izaberite boju, probajte kolač i glasajte za ukusniju "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano460
  • Pregledi tokom meseca196
  • Pregledi tokom desmice30
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • maslac - 1 malo pakovanje
  • šećer - 200 g + 2 supene kašike
  • sveže mleko - 170 g + 4 kašike, toplo
  • brašno - 220 g, prethodno prosejano
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 1 ampula, esencija
  • cimet - 1 kašičica
  • kakao - 2 kašike, holandski
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kakao sa dve kašike šećera, cimetom i 4 kašike toplog mleka - treba da se dobije glatka kašica.

Umutute kravlji maslac sa 100 g šećera, dok se ne dobije mekan krem i dodajte jedno po jendo žumance. Stavite aromu vanile.

Posebno umutite belanca sa preostalim šećerom.

U smesu sa žumancima dodajte 1/3 belanaca, smenjujte tako brašno i mleko, sve dok se ne dobije homogena semsa. Sve vreme mešajte spatulom, a ne mikserom.

Polovinu smese pomešajte sa smesom od kakaoa i sipajte u prethodno namazan i brašnom posut kalup za kuglof (prečnika 22cm).

Odozgo rasporedite preostali svetao deo i stavite kolač da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo, kad se kolač lepo podigne.

Pecite na srednjem delu u ugrejanoj rerni na 200 stepeni bez ventilatora oko 45 minta (ili proverite čačkalicom za zube).slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija