Đevreci

17/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1505
"Svako želi da proba naše đevreke, ali samo vama ćemo otkriti tajnu, zbog koje su tako ukusni "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 744
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom dok ne pobele. Dodajte mast, mleko, promešano sa sodom, sok i koru od limuna, vanilu i brašno sa sodom bikarbonom.

Sve dobro promešajte i umesite i ostavite da odstoji 2-3 sata.

Razvucite koru debljine oko 1 cm i secite đevreke, koje premažite umućenim jajetom, pospite šećerom ili susamom i poređajte ih u pleh, koji ste premazali svinjskom mašću.

Pecite u umereno zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija