Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Hrskave kiflice sa kačkavaljem

Hrskave kiflice sa kačkavaljem

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
973045434
Hrskave kiflice sa kačkavaljem
Fotografije: Evtini Retsepti
4 / 5
17/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ne meožete da odolite slanim kiflicama? Više ne možete!"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g, narendan
  • kiselo mleko - 4 kašike sa vrhom
  • soda - vrh kašike
  • sirće - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • kvasac - 1 kesica, suvi (7 g)
  • šećer - 1/2 kašike
  • brašno - oko 600 g
  • kačkavalj - 80 g za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte jaje i kiselo mleko sa sodom i sirćetom, uljem, narendanim kačkavaljem, kvascem i šećerom.

Sve namirnice promešajte, dodajte brašno i umesite meko, elastično testo. Brašno stavljajte malo po malo, jer su brašna različita i biće vam potrebna različita količina. Ako preterate sa brašnom, testo će biti tvrdo, a nakon toga i kiflice.

Kada ste umesili testo, ostavite ga na sobnoj temperaturi da naraste. Gotovo je kada poveća zapreminu 3 puta. Uzmite naraslo testo i na nauljenoj radnoj površini ga razvucite u krug.

Nasecite ga na komade, slično pici. Na kraj svakog komada stavite mali komad kačkavalja za nadev.

Umotajte rolat, tako što počnete od šire strane, gde je kačkavalj. Poređajte kiflice u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.

Ostavite kiflice da narastu još jednom. Kada se naduju, pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili do prijatne boje.

Kiflice su neverovatno hrskave spolja, meke iznutra i sa laganim ukusom starih peciva iz prošlih vremena.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: