Supa od vrganja

17/06/2017
"Aromatična supa od pečuraka, koju nećete želeti da podelite ni sa kim "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano176
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • vrganj - 600 g
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckana
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • peršun - 2 supene kašike
  • belo vino - 3/4 šolje
  • voda - 2 šolje (500 ml)
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, sveže samleven
  • hleb - 4 prepečene kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste i operu pažljivo hladnom vodom. Seku se krupnije.

Beli luk i peršun se proprže u velikom tiganju, dok beli luk ne dobije zlatnu boju. Dodaju se pečurke i prže se na jakoj vatri 3-4 minuta. Prelivaju se vinom, dok ono ne ispari.

Vatra se smanji na srednju jačinu i dodaje se voda. U svaki tanjir se stavljaju kriške prepečenog hleba i preko kojih se sipa supa.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija