Vojničke gurabije sa svinjskom mašću

17/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Uz pomoć ovih gurabija, mala deca postaju odrasle osobe "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano518
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 1/3 čaše
  • šećer - 1 šolja
  • šećer - za posipanje
  • svinjska mast - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda - 1/2 kašičice
  • brašno - koliko primi
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast treba da bude na sobnoj temperaturi. Jaja umutite u posudi, dodajte šećer i nastavite da mutite viljuškom. U kiselo mleko stavite sodu i promešajte. Kada se aktivira, dodajte sve u posudu. U 1 šolju brašna stavite prašak za pecivo i promešajte. Dodajte brašno u smesu u promešajte kašikom.

Postepeno dodajte još brašna dok ne dobijete lepljivo gusto testo. Kada više ne možete da mešate kašikom i kada testo počne da se odvaja od zidova posude, rukama umesite testo uz dodavanje malo brašna. Količina brašna treba da bude dovoljna da se napravi gusto, lepljivo i meko testo. Testo ne treba da bude za razvlačenje.

Nauljite ruke i od testa pravite jednake loptice, koje ređajte u pleh pokriven papirom za pečenje. Svaku lopticu pospite sa malo šećera. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Rerna mora da bude ugrejana i onda će gurabije narasti i biti vazdušaste. Prilikom pečenja neka će pući, ali biće veoma ukusne.

Od ove količine dobija se 30-34 gurabija. Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija