Tiramisu sa trešnjama

17/06/2017
"Raskošan desert, koji će vam doneti titulu kulinarskog gurua "
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano469
  • Pregledi tokom meseca469
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 250 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • žumance - 3 komada
  • trešnje - 300 g
  • marsala - 150 ml (slatko vino)
  • kafa - 150 ml, hladna
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • cimet - mali komad
  • piškote - 10 - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje očišćene od koštica stavite u malu šerpu. Sipajte vino, dodajte 2 kašike smeđeg šećera i komad cimeta i kuvajte oko 10 minuta. Skinite posudu sa vatre i ohladite.

Izvadite trešnje, a tečnost procedite. U tečnost dodajte kafu.

Pasterizujte žumanca na sledeći način: stavite ih u malu posudu, potopljenu u vodi. Ugrejte posudu sa vodom uz stalno mešanje žicom dok se žumanca ne zgusnu. Pazite da se ne naprave na mrvice. Skinite sa vatre i ohladite ih.

U veliko posudi umutite maskarpone sa 2 kašike šećera u prahu, U drugoj posudi umutite hladnu pavlaku u čvrst sneg.

U maskarpone dodajte prvo žumanca, muteći mikserom. Nakon toga po malo dodajte pavlaku . Mešajte dok se krem ne ujednači.

Jednu po jednu piškotu potopite u smesu vina i kafe i poređajte ih u odgovarajuću posudu. Rasporedite trešnje preko piškota, a preko njih sipajte krem. Ostavite malo krema i uz pomoć šprica ukrasite tiramisu. Pospite kakaom.

Ostavite kolač u frižideru na 5-6 sati!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija