Slatko od višanja

20/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Uvek krijemo teglice sa slatkom od višanja, jer proždrljivci uvek prvo njih napadnu "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 553
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite višnje, očistite ih od drški i koštica, sipajte šećer preko njih i ostvaite ih da odstoje 12-16 sati.

Nakon toga, kuvajte višnje na umerenoj vatri, a penu koja se stvara prilikom kuvanja uklanjajte drvenom kašikom. Pred kraj kuvanja, dodajte glukozu i limontus i kuvajte do željene gustine.

Kada skinete slatko sa vatre dodajte vanilu, koju možete zameniti rozetlom.

Gotovo slatko sipajte u tegle, koje zatvorite poklopcima i čuvajte ga na suvom i tamnom mestu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti