Veoma ukusno zapečeno jelo sa tikvicama

20/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Sve je jasno - neverovatno ukusno zapečeno jelo. Izvolite."
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 985
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema za osnovnu smesu: Tikvice operite, odsecite im drške i narendajte ih na krupno u posudi. Ako nisu mlade i sveže, prethodno ih oljuštite. U tikvice dodajte kačkavalj, takođe krupno narendan i vurdu (ili sitan sir), koju ste promešali kašikom.

Dodajte mladi luk, nasečen na sitno (ako koristite crni luk, narendajte ga), narendan beli luk, sitno iseckanu mirođiju i ostale začine. Sve dobro promešajte.

Jaja umutite veoma dobro sa malo soli i onda im dodajte pavlaku, promešajte dok se smesa ne ujednači i onda sve zajedno dodajte u smesu sa tikvicama, pa promešajte.

Dodajte maslinovo ulje i ponovo promešajte, da smesa primi ulje. Brašno promešajte sa praškom za pecivo, prosejte ga preko smese i zatim sve dobro promešajte da se ujednači.

Pleh dimenzija 21x21 cm obložite papirom za pečenje ili nauljite.

Sipajte smesu u pleh, izravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni do 180 stepeni oko 40-45 minuta, dok se ne formira lepa zapečena korica.

Izvadite iz rerne, lagano prohladite pre sečenja i poslužite uz kiselo mleko, jogurt i salatu po vašem ukusu. Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti