Musaka sa tikvicama, pirinčem i paradajzom

20/06/2017
"Vegetarijanska musaka, koju volimo ne manje od tradicionalne "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano554
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo tikvice i isečemo na krugove. Posolimo ih i ostavimo da se sok ocedi. Uvaljamo ih u brašno i malo propržimo. Posebno, u malo maslaca i vode dinstamo sitno iseckan luk.

Kad omekša, dodajemo opran pirinač, oljušten paradajz na kockice i sitno iseckan peršun. Sipamo 3 šolje vode i kuvamo dok se pirinač ne skuva.

U namazan pleh, poređamo pola prženih tikvia, odzgo sipamo smesu od pirinča i prekrivamo drugom polovinom tikvica.

Prelivamo musaku smesom od umućenih jaja, kiselog mleka, kašičice brašna i soli po ukusu. Pečemo musaku, dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija