Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa svinjskim mesom u zemljanoj posudi

Kavarma sa svinjskim mesom u zemljanoj posudi

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Kavarma sa svinjskim mesom u zemljanoj posudi
Fotografije: Anonymous
1 / 5
20/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Jednostavno za pripremu i ukusno za jelo"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - bez kostiju 0.500 gr
  • luk - 7 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paprike - 1 komad, zelena
  • pečurke - 0.200 g
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i iseče na komade. Povrće se sitno isecka i stavlja u zemljanu posudu sa mesom.

Posipa se alevom paprikom, posoli se, stavlja se ulje i preliva se vodom.

Peče se na 250 steoeni u rerni sa ventilatorom i na 200 stepeni u rerni bez ventilatora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: