Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela pod Sačem»Sač sa svinjskim mesom i povrćem iz rerne

Sač sa svinjskim mesom i povrćem iz rerne

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Sač sa svinjskim mesom i povrćem iz rerne
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
20/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Pozovite prijatelje u goste i ugostite ih ovim veličanstvenim sačom! I nemojte zaboraviti da izvadite domaće vino"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 grama
  • luk - 3 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa 1 komad
  • paprike - 2 - 3 komada zelene i crvene
  • krompir - 150 g pržen
  • pečurke - 150 g iz konzerve ili sveže
  • so
  • biber
  • kari
  • kačkavalj - 150 g
  • kiseli krastavčići
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite sač uljem i stavite u rernu na 170 stepeni. Kad se ugreje, sipajte još malo ulja i stavite sitno iseckano svinjsko meso.

Kad se izdinsta i bude gotovo, izvadite ga u tanjir. U sač dodajte luk isečen na polumesece i beli luk.

Kad se izdinsta, dodajte šargarepu (prethodno skuvanu, ne potpuno). Dodajte paprike i nakon nekoliko minuta pečurke i začine.

Ostavite da se sastojci dobro skuvaju i mešajte s vremena na vreme. Nakraju dodajte meso i prženi krompir. Promešajte i obilno pospite rendanim kačkavaljem.

Ponovo vratite u rernu, da se kačkavalj rastopi. Sač ukrasite kiselim krastavčićima i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: