Torta Kapreze

24/06/2017
"U našem srcu postoji specijalno mesto za ovu veličanstvenu Kapreze tortu "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano501
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite bademe sa 1/2 šećera u blenderu i dodajte u njih prašak za pecivo.

Posebno umutite meki maslac sa perostalim šećerom dok ne dobijete mekan krem i pomešajte sa samlevenim bademima. Umutite belanca sa prstohvatom soli u gust sneg.

Na pari rastopite čokoladu i u nju dodajte smesu od badema, žumanca, dobro promešajte i nakraju sve pažljivo pomešajte sa belancima.

Sipajte smesu u namazan pleh, obložen papirom za pečenje i stavite tortu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Po želji možete servirati tortu Kapreze posutu šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti