Kiš sa jagodama i pavlakom

22/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1537
"Magični desert, koji čuvamo samo za najvrednije prijatelje i za specijalne prilike "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 811
  • Pregledi tokom meseca1460
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 140 g
  • šećer - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 1 kašika
  • jagode - 400 g
  • bela čokolada - 50 g
  • pavlaka - 300 g
  • za nadev
  • brašno - 4 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo od omekšalog maslaca umućenog sa šećerom, jaja i pavlake, u koje dodate brašno. Umesite meko testo i ostavite ga u frižideru na 1 sat.

Razvucite testo oklagijom i stavite ga u nauljeni pleh. Izbockajte ga viljuškom i ostavite ga 15 minuta u frižideru. Pecite ga na 200 stepeni do zlatne korice. Ohladite testo.

Čokoladu istopite na pari i onda premažite ispečeno testo.

Pripremite nadev, tako što umutite brašno, pavlaku i žumanca, a onda sve zajedno kuvajte na pari dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Ohladite krem i dodajte mu sneg od umućenih belanaca.

Jagode presecite na polovine, stavite ih preko testa i onda ih prelijte smesom od pavlake. Pospite šećerom u prahu i cimetom, a zatim pecite kolač još 5 minuta na 180 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija