Arapski sendvič

22/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Čarobno ukusan arapski sendvič, koji izgleda kao da je iz priča Šeherezade "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 036
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • arapski hleb - 4 komada (ili somun)
  • jagnjetina - 400 g
  • crni luk - 2 komada
  • paprika - 1 komada
  • paradajz - 1 komad
  • zelena salata - 8 listova
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • nana - 4 lista
  • peršun - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i papriku očistite i operite, a zatim nasecite na tanke trakice i propržite na nekoliko minuta u 2 kašike maslinovog ulja. Posolite i dodajte biber.

Operite salatu i paradajz i njih nasecite na tanke trakice (paradajz možete naseći i na tanke kolutove ili kockice) i ostavite po strani.

Priprema sosa: Pasirajte listove nane i peršun sa kiselim mlekom, začinite i posolite.

Nasecite jagnjetinu na tanke trake i upržite je sa kašikom maslinovog ulja na nekoliko minuta.

Arapski hleb ugrejte i rasecite sa jedne strane formirajući džep. U svaku lepinjicu stavite malo luka i paprike, meso i salatu sa paradajzom.

Na kraju dodajte sos od kiselog mleka, nane i peršuna i poslužite dok je toplo.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija