Tikvice iz rerne sa parmezanom

23/06/2017
"Ovo su najukusnije tikvice koje ste probali ili DA?"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • prezle - da se uvaljaju
  • so
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • beli biber
  • parmezan - 100 g, rendan
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite tikvice. Isecite ih na kriške. Posolite i ostavite da se ocede.

Umutite jaja. Potopite tikvice u jaja, nakon toga u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite maslinovim uljem, parmezanom i belim biberom.

Pecite u ugrejanoj rerni, dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove tikvice servirajte sa gnječenim belim lukom i sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija