Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa mlevenim mesom i pečurkama

Kaneloni sa mlevenim mesom i pečurkama

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213250
Kaneloni sa mlevenim mesom i pečurkama1 / 2
23/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nešto ukusno, nešto aromatično, nešto italijansko - kanelone sa pečurkama i mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 1 pakovanje
  • mleveno meso - 250 g
  • pečurke - 300 g, sveže
  • luk - 2 glave
  • paradajz sos - 1 šolje
  • bujon - 1/2 šolje pileći ( od kockice)
  • parmezan - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • bosiljak - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslac - za pleh
* merne jedinice

Način pripreme

Kanelone se pripreme prema uputstvu na pakovanju. Luk se sitno isecka zajedno sa pečurkama i prži se na maslinovom ulju. Mleveno meso se dodaje kad povrće omekša. Začini se solju i biberom.

Ostavljamo da se ohladi. Kanelone se pune i ređaju u namazan pleh.

Jelo se preliva sa pomešanim bujonom i paradajz sosom. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni. Posipa se parmezanom, peršunom i bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: