Predjelo sa tikvicama i patlidžanom

23/06/2017
"Svako piće sanja da je na istom stolu sa ovim letnjim predjelom sa patlidžanom i tikvicama "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije250
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano264
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, srednje veličine
  • tikvice - 1 komad
  • peršun - 3 - 4 struka
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • sirće - 2 supene kašike
  • so
  • šećer - prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvice se iseku na četvrtine po dužini, stavljaju se u cediljku, posipaju se solju i ostavljaju na oko pola sata da se ocede.

Kad budu gotovi se stavljaju na ubrus i peku u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne budu gotovi. Kad budu gotovi, vadimo ih i ostavljamo da se ohlade, nakon toga se oljušti.

U malu šerpu se stavlja ulje, sirće, šećer, so, sitno iseckan peršun i izgnječen beli luk, stavljamo ih na vatru i čim provri, promešamo i skidamo sa vatre.

Kad se patlidžan i tikvice ohlade, stavljamo ih u veliku posudu, sipamo smesu sa začinima i pasiramo dok se ne dobije homogena smesa.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija