Način pripreme
Keks izmrvite na sitno uz pomoć oklagije ili ih sameljite i sipajte ih u posudu. Dodajte istopljeni maslac i vanilu sa ukusom ruma, promešajte i kašikom pritisnite smesu na dno kalupa sa yidovima koji se pomeraju. Pecite koru na 180 stepeni oko 10 minuta i ohladite ga.
U kaseroli umutite mikserom kiselo mleko, kiselu pavlaku i šećer. Posebno umutite slatku pavlaku dok ne dobijete mekane vrhove i sipajte je u kiselo mleko, a zatim dodajte i komadiće nasečenih jagoda.
Pripremite jedan želatin prema uputstvu sa kesice. Rastvorite ge u 4 kašike hladne vode, ostavite ga da se želira, otopite na 15 sekundi u mikrotalasnoj, lagano ga prohladite i sipajte ga u krem. Dobro promešajte i sipajte preko kore.
Oreo keks izlomite na komade i zabodite ih u krem, a zatim pređite viljuškom preko a ih sakrijete. Preostale jagode nasecite na komade i njima ukrasite čizkejk u obliku cveta.
Pripremite drugu kesicu želatina na isti način kao i prvu, a kada se istopi, četkom premažite jagode, da sačuvaju sveži izgled.
Ostavite sve u frižider da se stegne na najmanje 4 sata. Ako vam se žuri, možete čizkejk staviti i u zamrzivač, ali ga kasnije prebacite u frižider. Skinite prsten i postavite ga na tacnu. Poslužite čizkejk ukrašen listićima mente.
Prijatno!