Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Mlečni čizkejk sa jagodama

Mlečni čizkejk sa jagodama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Mlečni čizkejk sa jagodama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 7
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
"Svež desert, koji je najukusniji sa sveže ubranim jagodama iz bašte"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 200 g
  • maslac - 125 g istopljen
  • vanila
  • za krem
  • kiselo mleko - 400 g
  • kisela pavlaka - 4 kašika
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • šećer - 5 - 6 kašika
  • želatin - 2 kesice
  • keks - 4 komada, Oreo
  • jagode - 1 posudica, sveže
  • nana - listovi za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite na sitno uz pomoć oklagije ili ih sameljite i sipajte ih u posudu. Dodajte istopljeni maslac i vanilu sa ukusom ruma, promešajte i kašikom pritisnite smesu na dno kalupa sa yidovima koji se pomeraju. Pecite koru na 180 stepeni oko 10 minuta i ohladite ga.

U kaseroli umutite mikserom kiselo mleko, kiselu pavlaku i šećer. Posebno umutite slatku pavlaku dok ne dobijete mekane vrhove i sipajte je u kiselo mleko, a zatim dodajte i komadiće nasečenih jagoda.

Pripremite jedan želatin prema uputstvu sa kesice. Rastvorite ge u 4 kašike hladne vode, ostavite ga da se želira, otopite na 15 sekundi u mikrotalasnoj, lagano ga prohladite i sipajte ga u krem. Dobro promešajte i sipajte preko kore.

Oreo keks izlomite na komade i zabodite ih u krem, a zatim pređite viljuškom preko a ih sakrijete. Preostale jagode nasecite na komade i njima ukrasite čizkejk u obliku cveta.

Pripremite drugu kesicu želatina na isti način kao i prvu, a kada se istopi, četkom premažite jagode, da sačuvaju sveži izgled.

Ostavite sve u frižider da se stegne na najmanje 4 sata. Ako vam se žuri, možete čizkejk staviti i u zamrzivač, ali ga kasnije prebacite u frižider. Skinite prsten i postavite ga na tacnu. Poslužite čizkejk ukrašen listićima mente.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: