Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pržena sardela na ražnjiću

Pržena sardela na ražnjiću

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Pržena sardela na ražnjiću
Fotografije: Stanislava Armyanova
3 / 5
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Super lako, super ukusno – ukusna ideja, koja sigurno zaslužuje ne jedno, nego bar dva piva"

Potrebni sastojci

  • sardela - 500 g
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • brašno - 1 šoljica, za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu operite dobro i ocedite je.

Uzmite tanke drvene štapiće za ražnjiće i na svaki štapić stavite po 7–8 riba.

Uvaljajte ražnjiće u brašno i pržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane.

Izvadite ražnjiće u tanjir i skinite ribe sa štapića.

Posolite sa malo soli po ukusu i poslužite – fantastično je uz pivo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: