Domaći frikase sa belim lukom

29/06/2017
"Aroma i ukus koji će vam pomutiti razum "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • pileće meso - 500 g, pileća prsa
  • maslac - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so – po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso operite i skuvajte. Iskidajte ga na male komade.

Beli luk oljuštite i smrvie.

U mrvljeni beli luk dodajte kiselo mleko i jaja.

U smesu, uz mešanje, dodajte vrući bujon od skuvane piletine.

Stavite sve na vatru i mešajte dok smesa ne provri. Kada se zgusne, skinite sa vatre.

U posebnu posudu stavite maslac da se istopi i u njega dodajte alevu papriku.

U tanjire poređajte porcije skuvane piletine i preko njih prelijte skuvani frikase. Odozgo stavite po nekoliko kapi maslaca sa alevom paprikom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija