Punjene paprike sa pirinčem, pečurkama i paradajzom

29/06/2017
"Sveže posne punjene paprike – ko želi jednu porciju "
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 101
  • Pregledi tokom meseca1900
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paprike - 17 komada, srednje
  • crni luk - 2 glavice
  • pečurke - 500 g
  • pirinač - 1 и 1/3 šolje
  • ulje - 100 ml
  • paradajz - 1 konzerva, celi
  • so - po ukusu
  • biber - 3 prstohvata
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paprike od semena i drški. Oljuštite i naseckajte luk. U dubokom tiganju stavite 100 ml ulja i upržite luk.

Operite pečurke i nasecite ih, dodajte ih u luk da se i one zaprže, da smanje zapreminu.

Pirinač očistite i operite, odajte ga u pečurke i mešajte, da se ne uhvati na dno..

Dodajte paradajz u pirinač, jedna varijanta je da ih ispasirate, drugi da ih nasečete. Kako je vama lakše.

Dodajte ½ šolje vode i kuvajte dok pirinač ne bude polugotov – treba da bude još uvek tvrd, ali i da je primio sok i vodu od paradajza.

Začinite biberom, dodajte so i peršun, koji ste oprali i naseckali na sitno. Ostavite od peršuna za ukras, ako želite.

Napunite paprike uz pomoć kašičice i poređajte ih u pleh.

Sipajte vodu, toliko da pokrije paprike i stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Kada su gotove, pospite ih peršunom i poslužite.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija