Praznična pečena jaretina

29/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Kada smo neradnici, bar imamo praznike Evo i našeg predloga za sve praznike, koje proslavljamo."
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 065
  • Pregledi tokom meseca99
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane.

U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte u marinadu. Ostavite da primi ukuse oko 30 minuta.

Stavite meso u đuvečaru i pokrijte ga listovima spanaća i dolijte vino i vodu. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kada ispečete meso, skinite spanać sa mesa i premažite ga sa malo maslaca, a zatim ga zapecite oko 5-10 minuta bez poklopca na đuvečari.

Izvadite meso u odgovarajući tanjir i ostavite na stranu. Procedite sos u odgovarajući tiganj i stavite na vatru da provri. Rastvorite skrob u 2 kašike hladne vode i dodajte ih u sos uz neprestano mešanje.

Skinite sa vatre i dodajte maslac, pa promešajte. Prelijte meso gotovim sosom i servirajte sa prilozima po izboru.

Recept je dobar i za jagnjeće meso.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija