Punjene tikvice sa fileom i spanaćem

29/06/2017
"Vreme je za jedno ukusno i zdravo jelo, koje će, garantujemo vam, osvojiti vaše srce"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano442
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, otprilike po 150 g
  • svinjski file - 100 g dimljeni
  • spanać - 200 g
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • jaja - 1 komada
  • kačkavalj - 50 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice, odsecite mali poklopac sa jedne strane svake tikvice i uz pomoć kašičice izdubite unutrašnjost.

Poređajte tikvice u pleh, posolite ih i dodajte biber i malo maslinovog ulja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne omekšaju. Za to vreme napravite nadev. Očistite i na sitno naseckajte luk i spanać.

Nasecite na kockice dimljeni file i unutrašnjost tikvica. U tiganju ugrejte 2-3 kašike ulja i upržite tikvice, kasnije dodajte file, nakon toga luk i na kraju spanać. Skinite sa vatre i posolite i pobiberite.

Ostavite da se ohladi i onda dodajte jaja i dobro promešajte. Izvadite ispečene tikvice iz rerne i napunite ih nadevom, odozgo pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu.

Pecite dok se kačkavalj ne istopi. Poslužite sa svežom salatom po vašem izboru ili kao prilog uz pečeno meso.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija