Mali đevreci sa susamom

29/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Tople đevreke sa susamom pripremite, svakom detetu dajte po jedan i dobijte mnogo poljubaca i osmeha"
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 538
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml, topla
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • šećer - 1 kašika
  • žumance - 2 komada
  • so - 2 kašičice
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 600 g
  • za uvaljivanje đevreka
  • susam
  • belance - 1 komad, umućeno
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih namirnica umesite meko i glatko testo, koje ostavite na toplom da naraste. kada je naraslo, podelite ga na 12 delova, svaki težine oko 100 g.

Podelite svaku loptu na 2 dela i od njih napravite fitilje. Upletite fitilje i pritisnite krajeve.

Ovako napravljen đevrek potopite u umućeno belance, a nakon toga u susam. Po želji, možete koristiti drugu vrstu semena ili slatki sirup – kako vi volite.

Poređajte đevreke u pleh pekriven papirom za pečenje. Sačekajte da ponovo narastu, stavite ih u rernu, uključite rernu na 170 stepeni i pecite do lepe boje.

Gotove đevreke poprskajte hladnom vodom i pokrijte krpom na kratko, da bi bili mekani.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti