Sočni kaneloni iz rerne

24/06/2017
"Da li se samo nama čini, ili su ovi sočni kaneloni iz rerne kriminalno ukusni?"
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 14 komada
  • mlevno meso - 300 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 1 komad
  • ajvar - 3 supene kašike ili paradajz pire
  • kukuruz - 150 g zamrznut
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so - po ukusu
  • ulje - 4 - 5 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Kaneloni se skuvaju u posoljenoj vodi sa malo maslinovog prema uputstvu na pakovanju (3-4 minuta), nakon toga se procede i properu hladnom vodom.

U dubokom tiganju izdinstamo sledećim redosledom: sitno iseckan luk i rendanu šargarepu, kukuruz i nakon toga mleveno meso (često mešamo).

Čim mleveno meso promeni boju, dodajemo sitno iseckan peršun (ostavljamo malo perpuna za posipanj), začini po ukusu i 2 supene kašike ajvara, promešamo i skidamo sa vatre.

Tako pripremljenom smesom punimo kanelone i ređamo u odgovarajući pleh, a preostalu smesu sipamo oko napunjenih kanelona.

U posudi razbijemo jaje i mutimo sa prstohvatom soli, dodajemo mleko i preostalu 1 supenu kašiku ajvara i lepo promešamo.

Dobijenim sosom prelivamo kanelone i stavljamo da se zapeku oko 20 minuta u umerenoj rerni ili dok ne bude gotovo.

Gotvo jelo posipamo iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija