Gulaš sa telećim mesom, paradajzom i majčinom dušicom

24/06/2017
"Ponekad, sve što je čoveku potrebno da se oseti dobro, je činijica toplog telećeg gulaša "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano716
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Komentarisano1 times
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • maslac - 30 g
  • paradajz - 400 g
  • majčina dušica 2 struka
  • belo vino - 1/2 šolje, suvo
  • sok od limuna - 1 supene kašika
  • so
  • biber
  • muskantni orašćic
  • peršun
  • začini - 1 supena kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, osuši i iseče na kockice. Maslac se iseče na komade, stavlja se u stalenu šerpu na 1 minuta.

Meso se posipa muskantnim orašćicem i stavlja se u šerpu. Drži se poklopljeno 4 minuta. Nakon toga skinite pohlopac i kuvajte još sat i 20 minuta, s vremena na vreme mešajući.

Paradajz se opere, osuši i iseče na četvrtine, semenke se izvade. Dodaje se u meso zajedno sa zelenim začinima i belim vinom. Poklopi se i ponovo drži još 4 minuta, za to vreme se nekoliko puta promeša.

Jedan minut pre nego što završite sa kuvanjem, dodajte dobro ispasiranu unutrašnjost paradajza, prethdno preceđenu. Jelo se ostavlja da odstoji 5 minuta. Pre serviranja se posipa solju i biberom i prelije sokom od limuna.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

spam123
spam123
25.06.2017 12:54
Tajne pripreme teletine, pogledajte:
2
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija