Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete sa jagodama i bananama

Tartalete sa jagodama i bananama

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
2781665
Tartalete sa jagodama i bananama
Fotografije: Emilia Krumova
1 / 5
26/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Od ideje do ukusnog deserta za samo 40 minuta - izazivamo vas da probate ove ukusne tartalete"

Potrebni sastojci

  • banane - 1 komad
  • jagode - 500 g
  • za testo
  • maslac - 100 g
  • brašno - 300 g
  • žumanca - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sveže mleko - 4 supene kašike
  • šećer u prahu - 50 g
  • za krem
  • rikota - 300 g
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu u kojoj ćemo mesiti prosejemo brašno, šećer u prahu i prašak z apecivo. Dodaje se maslac u malim kockicama. Zamesi se dobro, dok se ne dobiju mrvice od maslaca.

Dodajemo sveže mleko, žumanac i vanilu. Ponovo mesimo i pravimo testo u oblik lopte i uvijamo u foliju. Stavljamo u frižider na 40 minuta da se stegne.

Dok čekamo da se testo stegne, pripremamo krem. Na višoj brzini miksera mutimo rikotu sa pavlakom i vanilom. Stavljamo gotov krem u frižider.

Gotovo testo se deli na 6 jednakih delova, koje razvlačimo da budu malo veće od kalupa. Pritiskamo testo u kalup i pravimo rupu, da se ne podigne. Pečemo tarteline u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove. Vadimo iz kalupa i hladimo.

Na dnu svke se stavlja od krema. Preko njega stavljamo jagode, Preko jagoda ponovo krem i odozgo se ukrašava jednom jagodom.

Na druge se stavljaju banane, krem i ponovo završavamo jagodom. Gotove tartaletke treba da odstoje bar 3 sata pre konzumiranja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: