Seoski hleb sa hrskavom koricom

06/06/2017
"Ovako ukusan hleb nećete naći u prodavnici, zato zapišite recept i zasucite rukave "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 465
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda – 300 ml, topla
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • brašno - 700 g
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte vodu, šećer, kvasac i nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira kvasac.

Sipajte polovinu brašna, dodajte ulje, so i aktivirani kvasac i dobro promešajte.

Postepeno dodajte preostalo brašno i kada postane teško za mešanje, počnite sa mešenjem.

Postoji razlika od brašna do brašna i možda će biti potrebno da dodate malo više ili da vam bude previše brašna od naznačene količine u receptu.

Mesite testo dok ne prestane da se lepi po rukama i dok ne postane mekano kao resica uveta. Ostavite ga da naraste dobro i kada ga izvadite, podelite ga na 2 dela.

Napavite hlebove. Nauljite pleh i stavite u njega papir za pečenje, pa stavite hlebove. Ostavite ih da ponovo narastu, pospite ih brašnom i napravite nekoliko razreza odozgo, da se dobro ispeku.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, a u uglu rerne stavite posudu sa vodom, koja će isparavati i na taj način će kora hleba biti hrskavija.

Pecite dok hleb ne porumeni. Nemojte umotavati krpom hleb nakon vađenja iz rerne.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija