Pastirska pita

06/07/2017
"Iz knjige Hrana za dušu - raskošna pastirska pita "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • mleveno meso - 500 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • kačkavalj - 200 g
  • crno vino - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • biber - 4 - 5 prstohvata
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dok kuvate krompir za pire, u tiganj sipajte ulje. Dodajte naseckani luk i šećer i karamelizujte luk.

Stavite vino i mleveno meso i dobro ga usitnite, da se ne zaprži u komadima. Posolite i dodajte biber po ukusu.

Kada je krompir skuvan, oljuštite ga i ispasirajte, dodajte maslac i sveže mleko, koje ste prethodno zagrejali.

U pleh ili tepsiju sipajte mleveno meso i preko njega pire od krompira.

Pecite u rerni dok pire ne dobije braonkastu koricu. Pospite narendanim kačkavaljem i ostavite da kačkavalj dobije zlatnu boju u rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija