Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Želuci sa paradajzom na seoski način

Želuci sa paradajzom na seoski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2394k255
Želuci sa paradajzom na seoski način
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
06/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Želuci su izuzetno podcenjen delikates. Ne dopustite i vi ovu grešku, nego brzo zavrnite rukave i pripremite želuce sa paradajzom na seoski način"

Potrebni sastojci

  • pileći želudci - 1 kg
  • paradajz - 250 ml oljušteni (mala teglica)
  • sok od paradajza - 1 šoljica
  • crni luk - 1 glavica
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • šećer
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dobro očistite želuce i operite ih. Veće presecite na pola i stavite ih da se kuvaju.

Pred kraj kuvanja stavite so.

Kada su želuci napola skuvani izvadite ih, stavite u duboki tiganj i dodajte paradajz i luk.

Pržite ih dok ne ispari voda i sve ne ostane na masnoći. Začinite čubrom, alevom paprikom i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: